onsdag 1. juni 2016

Strikking og interiør

Hei alle sammen.
Det har vært noen flotte dager her nord og vi har holdt på i hagen med planlegging , planting og utekos. Noen turer i nærområdet har det og blitt. Det er bare å nyte den flotte våren og starten på sommeren så godt vi kan.
Strikkingen blir tatt frem om kveldene når det er litt kjøligere i temperaturen.
Nå har jeg startet på en jakke til meg selv. Det skal bli en lang og god jakke som blir fin å slenge på seg om det blir litt kjølige sommerkvelder.


Mønsteret er fra en Sandnes garn katalog og garnet er Duo. Den strikkes i halvpatent på rundpinne nr 4. Jeg falt for den nydelige lyseblå fargen, men uheldigvis har jeg to nøster for lite og tror jeg skal flette inn ett mønster i hvit farge oppe ved skuldrene for å få rette lengden. Vi får se om det er nødvendig, jeg er jo ikke så lang akkurat så det kan jo hende den blir sid nok.I går hadde jeg fri fra jobb og ånden over meg. Nå skulle roterommet i første etasje til pers. Vi har fem soverom og er bare to personer så ett rom har vi tatt til garderoberom, ett rom skal bli kombinert kontor og gjesterom, Så utenom vårt eget soverom har vi ett gjesterom til i andre etasje.

Soverommet nede har blitt ett rom hvor det er lett å slenge fra seg alt mulig som vi kan få bruk for, men tilslutt bare blir kaos.
 Jeg brettet opp armene som det heter og fikk fjernet alt rot. Skrujern, hammer og tommestokken ble funnet frem. Bilder ble hengt opp. Ett gammelt nattbord som var helt forferdelig pusset jeg opp i helga, ble satt på plass, så var det å få den gamle skuvsengen fylt med tepper og puter. 
Etter noen timer var jeg fornøyd med resultatet. Da hadde jeg glemt alt annet rundt meg og søppeldunken som skulle settes frem til veien for tømming sto på plassen sin og må vente 14 dager før den blir tømt. Ja,ja , men fornøyd var jeg allikevel. 
Dette rommet skal brukes til ett avslappingsrom. Her kan vi ta en middagslur etter en lang arbeidsdag eller bare strekke seg ut med en god bok og nyte fred og ro. Det kan jo og hende det kommer noen som har lyst til å overnatte på akkurat dette rommet.Små ting som gjør ett rom koselig.

Men som jeg fortalte til å begynne med så er det ute vi er for tiden når vi har fri. Om fjorten dager starter vi ferien, så da er det bare å krysse fingre og tær for at vi får fint vær. Fire uker fri og vi skal kose oss både på Nordmøre, Trøndelag og Nordnorge. Halvdan Sivertsen - Kjerringøy


Å gå i land på Kjerringøy den første junidagen
Mens sommer'n enda nøle og står nervøs og var
Mens vår'n har pynta podiet og står med sug i magen
Og sjøfuglan og sola si at lyd og lys e klar
Det skjer førr åpen scene her når mai ska bli tell juni
Når vår og sommer møtes i heftig kjærlighet
Æ går omkring i underet, finn fuglereir med dun i
Så møte æ en maler, en som bor her, en som vet

Her ser æ hus full av levd liv og lengsel
En drøm om ei mjukere ti'
Som æ går og leve i

Æ går langs kvite strender nu og trur på morradagen
På havørna og himmel'n som blir her når æ drar
Å gå i land på Kjerringøy og stå med sug i magen
Mens sjøfuglan og sola si at lyd og lys e klar.

Ønsker dere alle en fin juni mnd fra oss her nord.